Skip to main content

Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες και παθιασμένο πλήθος πολιτών του Αγρινίου που γέμισαν ασφυκτικά τον εξωτερικό χώρο μπροστά από το Εκλογικό Κέντρο του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» και έστειλαν ένα «εκκωφαντικό» μήνυμα για αλλαγή στο Δήμο Αγρινίου, έδωσα το «σάλπισμα» της νίκης στις 8 Οκτωβρίου.

Ειδικότερα, στη διπλή εκδήλωση για τα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου και την παρουσίαση των υποψηφίων του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά» κυριάρχησαν ο ενθουσιασμός και το πάθος, σε μια ογκώδη συγκέντρωση που «ταράζει τα νερά» της προεκλογικής περιόδου στο Δήμο Αγρινίου.

Εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών ο Κώστας Πιστιόλας έδωσε το «έναυσμα» για μια «μεγάλη νίκη», όπως είπα.
«Το Αγρίνιο μίλησε και σήμερα, μίλησε καθαρά και δυνατά, όπως μιλάει από τις 8 Αυγούστου που φέραμε τα πάνω κάτω. Τίποτα δεν είναι πλέον ίδιο. Σπάσαμε την αδράνεια και βάλαμε τέλος στη μιζέρια και απαιτήσαμε για τον τόπο που αγαπάμε μία τολμηρή αλλαγή. Πάμε λοιπόν, τολμηρά, δυνατά, Αγρίνιο, πάμε ψηλά!», ανέφερα χαρακτηριστικά.

«Εσείς είστε η δύναμή μας. Όλες και όλοι εσείς. Γιατί η Παράταξή μας γεννήθηκε μέσα στην κοινωνία και υπάρχει για να υπηρετεί την κοινωνία», είπα απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πολίτες, για να αναφερθώ-στη συνέχεια- στο ψηφοδέλτιο του Συνδυασμού, επισημαίνοντας τα εξής: «Το ισχυρό, πολυσυλλεκτικό, υπερκομματικό ψηφοδέλτιό μας αγκαλιάζει τους πάντες: Τους ανθρώπους της αγοράς, τους ανθρώπους της εργασίας, τους φορείς πολιτών, αλλά και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Όπου κι αν ανήκει. Ό, τι κι αν πιστεύει. Αρκεί να σέβεται τη Δημοκρατία, να υπηρετεί το συνάνθρωπό του και να θέλει να προσφέρει στον τόπο μας».

«Με πίστη, με καθαρή ματιά και καθαρές κουβέντες κάναμε μαζί ένα πραγματικό άθλο, φτιάχνοντας ψηφοδέλτιο με 388 συμπολίτες μας σε 24 μόνο μέρες!», είπα στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου, υποστηρίζοντας πως «δεν έχουν ξαναγίνει αυτά τα πράγματα».

«Κάποιοι δεν το πίστευαν», τόνισα εμφατικά, για να προσθέσω στη συνέχεια: «Τους λέμε λοιπόν απόψε: Στις 8 Οκτώβρη έρχεται η ολοκλήρωση του άθλου αυτού, μια νίκη που θα πάει το Αγρίνιο Ψηλά!».

«Σκιαγραφώντας» τις βασικές Αρχές του ίδιου, αλλά και του Συνδυασμού «Αγρίνιο, Πάμε Ψηλά», αναφέρθηκα στην «ενότητα» την «ανιδιοτέλεια και την «εντιμότητα», ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μας κρατάει κανένας, δεν φοβόμαστε κανέναν. Δύναμή μας είναι ο λαός του Αγρινίου και το λαό αυτό τον κοιτάμε στα μάτια! Γιατί έτσι έχουμε μάθει».

Άσκησα σφοδρή κριτική στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή, κάνοντας λόγο για «στασιμότητα» του Αγρινίου, την ίδια στιγμή που «άλλες πόλεις μέσα σε 9 χρόνια έχουν απογειωθεί.Και το λέω αυτό με βαθιά πίστη και άποψη ότι τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να έχουν συγκεκριμένες θητείες».

«Θα συνεχίσουμε ό, τι θετικό έγινε, θα διορθώσουμε ό, τι δεν έγινε σωστά. Τόσο απλά! Γιατί έτσι έχω μάθει να κάνω σε όλη μου τη επιχειρηματική διαδρομή. Τίποτα δεν γίνεται από το μηδέν, τίποτα δεν προχωρά αν δεν διορθώσεις τα λάθη, αλλά δεν δεχόμαστε αυτός ο Δήμος που αγαπάμε, ο τόπος της ζωής μας, να χάσει ούτε μία επιπλέον μέρα», ανέφερα χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στην ερώτηση που μού κάνουν πολλοί φίλοι-όπως είπα χαρακτηριστικά- δηλαδή το «γιατί κατεβαίνεις για υποψήφιος;», ανέφερα πως απαντώ, με μια σειρά ερωτήσεων όπως:

«Είστε ευχαριστημένοι με το να χάνει και να ξαναχάνει μάχες συνεχώς η πόλη για το νοσοκομείο, το πανεπιστήμιο, την Φοιτητική Εστία, το επιχειρηματικό πάρκο Αγρινίου, τον κάθετο άξονα με την Ιόνια οδό, τον δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι;

Είστε ευχαριστημένοι, μετά από 9 χρόνια αναμονής και υποσχέσεων από αυτό που αντικρίσατε στο πάρκο; Το στερηθήκαμε κοντά μία δεκαετία. Ήταν αντάξιο της αναμονής σας αυτό που είδατε όλοι;

Βλέπετε κάποιο μεγάλο στόχο, κάποιο όραμα για το που θα πάει το Αγρίνιο τα επόμενα δέκα, δεκαπέντε χρόνια;
Είστε ικανοποιημένοι με την κατάσταση των χωριών μας, αυτήν την απαξίωση όταν το νερό και οι δρόμοι είναι ακόμα ζητούμενα το 2023;

Σας αρέσει ένα μοντέλο διοίκησης συγκεντρωτικό, «ημετέρων» και κολλητών, που αγνοεί ακόμα και τους συνεργάτες τους και βλέπει ως διακοσμητικά στοιχεία τους φορείς της πόλης;».

«Για όλα όσα μας αφορούν, υπάρχουν δύο ειδών Δήμαρχοι: Αυτοί που βρίσκουν δικαιολογίες. Και αυτοί που βρίσκουν τρόπο. Αυτοί που ψάχνουν να κρυφτούν. Και αυτοί που ψάχνουν λύσεις. Αυτοί που λένε φταίνε οι άλλοι και ότι δεν είναι δική μου αρμοδιότητα, υπάρχουν όμως και αυτοί που λένε ότι εμάς εξέλεξε ο κόσμος», δήλωσα, για να δεσμευτώ στη συνέχεια ότι «θα είμαι πρώτα απ’ όλα Δήμαρχος που θα αναλαμβάνει τις ευθύνες του και θα φέρνει αποτελέσματα».

Μάλιστα, σταχυολόγησε και τις 3 βασικές αρχές που θα καθορίσουν τη δημοτική του θητεία, εφόσον εκλεγεί δήμαρχος, ως εξής:

«Πρώτον, αδιαπραγμάτευτη διαφάνεια, αξιοκρατία και λογοδοσία πάνω από όλα. Για να σταματήσει η αυθαιρεσία, η ασυδοσία και η σπατάλη και να αντιμετωπίζονται δίκαια και ισότιμα όλοι οι πολίτες, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες.
Δεύτερον, Ισόρροπη ανάπτυξη για τις Δημοτικές Ενότητες και τα χωριά μας! Δεσμεύομαι ότι θα ξαναδώσουμε ζωή στα χωριά μας. Ποτέ ξανά δεν θα σας αντιμετωπίσουν με απαξίωση και αδιαφορία, ως δεδομένους. Αυτή θα είναι βασική προτεραιότητα μας.

Και τρίτον, ανοιχτές πόρτες για όλες και όλους! Τίποτα πίσω από κλειστές πόρτες. Τελεία και παύλα! Δεσμεύομαι ότι θα είμαι και θα είμαστε εδώ για όλες και όλους τους πολίτες του Αγρινίου! Καμία έπαρση, καμία αλαζονεία στη δική μας θητεία! Θα διοικήσω τον δήμο με ομάδα και όχι με ομαδούλα! Θα διοικήσω για όλους και όχι για τους λίγους και θα αξιοποιήσω όλες τις δυνάμεις του τόπου που θέλουν να προσφέρουν».

Συν τοις άλλοις, περιέγραψα το Πρόγραμμα του Συνδυασμού μου και τον σχεδιασμό που στοχεύει στο Αγρίνιο «όπως θέλουμε να το δούμε 10 χρόνια από τώρα», ένα Πρόγραμμα, όπως είπα, «που από σήμερα θα συζητιέται και θα μοιράζεται παντού στον Δήμο μας!».

«Με φόντο την πλατεία των παιδικών μας χρονών», όπως τόνισα στη συνέχεια, δεσμεύτηκα πως θα πάει το Αγρίνιο ψηλά, όπως του αξίζει, για να καταλήξω, δίνοντας το «σύνθημα» για «μεγάλη νίκη από την πρώτη Κυριακή»:

«Πάμε να ολοκληρώσουμε αυτό το θαύμα, αυτόν τον άθλο! Πάμε μαζί, με τόλμη να γράψουμε ιστορία και να αλλάξουμε τον τόπο μας! Να δικαιώσουμε τα όνειρα πολλών γενιών για τον τόπο μας, για τα παιδιά μας, για το Αγρίνιο που αξίζουμε!».