Ο Κώστας Πιστιόλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αγρίνιο.

Αποφοίτησε από την Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1984, δείχνοντας από νεαρή ηλικία πως είχε έφεση στον Οικονομικό Προγραμματισμό, κάτι που φάνηκε με την γρήγορη εργασιακή του ανέλιξη και την πετυχημένη εξέλιξη της «βιομηχανίας Agrino», ΕΥ.ΓΕ. ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε.

Διετέλεσε Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος της ΕΥ. ΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ Α.Ε., ενώ παράλληλα συμμετείχε και σε άλλα μεγάλα επιχειρηματικά projects, με κυριότερα τη μετατροπή του διατηρητέου ιστορικού κτιρίου στο κέντρο του Αγρινίου (Καπναποθήκη 1929) σε ξενοδοχείο με spa, café bar bistro: MARPESSA smart luxury hotel, αλλά και την ίδρυση της Ενεργειακής Κοινότητας «Δυτική Συμπολιτεία», της οποίας αποτελεί Πρόεδρος.

Επιπλέον, είναι Αντιπρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος «Κάππα», μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος – ΣΒΠΕ&ΔΕ, καθώς και μέλος του ΔΣ του Ελληνο- Αραβικού Επιμελητηρίου. Συν τοις άλλοις, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος και μέλος του ΔΣ επί σειρά ετών στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, όπως και στο ΔΣ της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Πάντα ενεργός πολίτης στα κοινωνικά δρώμενα, καθώς και ιδιαίτερα δραστήριος για το θέμα του Πανεπιστημίου στο Αγρίνιο, έχοντας, μάλιστα, διατελέσει το διάστημα 2010-12 Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παν/μίου Δυτικής Ελλάδας.

Έχοντας μεγαλώσει με αγάπη για τον Αθλητισμό, υπήρξε αθλητής του Στίβου και πρωταθλητής Ελλάδος Θαλάσσιου Σκι. Μέσα σε αυτό πλαίσιο, από το 2012 έως σήμερα είναι πρόεδρος του Ναυταθλητικού συλλόγου «ΤΡΙΤΩΝΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ».

Έχει λάβει σειρά τιμητικών διακρίσεων όπως την «PAUL HARRIS FELLOW / ROTARY», ενώ υπήρξε υποψήφιος για «επιχειρηματίας της χρονιάς» από την Ernst & Young/Entrepreneur Of The Year 2013.

Είναι παντρεμένος με την Μαριάννα Zωίδη και έχουν δυο παιδιά, την Μαρία – Λυδία και τον Νικόλα – Στρατή.