Skip to main content

Αυτό που δεν μπόρεσε (ή δεν θέλησε) να κάνει επί δέκα ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Αγρινίου, το κάνει τώρα ο Κώστας Πιστιόλας και η παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», τιμώντας με πράξεις και όχι με ανέξοδες ανακοινώσεις, την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα.   

Επί σειρά ετών οι Αγρινιώτες ακούμε για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων, το οποίο υπάρχει μόνο στη στείρα φαντασία των διοικούντων, που πέρα από τα μεγάλα λόγια και τις ανακοινώσεις, τίποτα το ουσιαστικό δεν έχουν πράξει ως σήμερα.

Ο Δήμος Αγρινίου, με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα για τα αδέσποτα, σε ανακοίνωσή του μας πληροφορεί, για πολλοστή φορά, ότι η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνολικού προϋπολογισμού 694.000,00 €,  βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης!

Τονίζουμε ότι ο Δήμος, με τους προϋπολογισμούς «μαμούθ», με τη δυνατότητα αξιοποίησης προγραμμάτων, όπως το «Φιλόδημος» και με χρηματοδοτήσεις ειδικά για την κατασκευή καταφυγίου, χρειάστηκε μια δεκαετία για να φτάσει στο σημείο να κάνει μελέτες και να δηλώνει τώρα ότι ΘΑ δημοπρατήσει το έργο, το οποίο και ΘΑ κατασκευαστεί κάποια στιγμή στο άγνωστο μέλλον…

Αντίθετα, ο κ. Νίκος Σωτηριάδης, ένας απλός άνθρωπος, με ευαισθησίες και αγάπη για τα ζώα, έχει δημιουργήσει, χωρίς καμία χρηματοδότηση και, φυσικά, χωρίς την παραμικρή υποστήριξη απ’ το Δήμο, έναν χώρο όπου σήμερα φιλοξενούνται περί τα 30 κουταβάκια και ακόμη 120 ενήλικα σκυλιά.

Ο χώρος βρίσκεται στη θέση Λιβαδάκια, λίγο έξω απ’ την πόλη του Αγρινίου (προς Αμφιλοχία).  Πρόκειται για έκταση 5 στρεμμάτων που παραχωρήθηκε στον κ. Σωτηριάδη από τον ιδιοκτήτη του, με αντάλλαγμα την προστασία του χώρου και την περιποίηση των δέντρων που υπάρχουν εκεί.

Σε αυτόν τον χώρο, ο Κώστας Πιστιόλας θα διαθέσει τα απαραίτητα υλικά, ώστε εντός των αμέσως επόμενων ημερών να αρχίσουν να στήνονται οι κατασκευές για τα νέα σπιτάκια των ζώων, αλλά και για το απαραίτητο υπόστεγο, ώστε να υπάρχει προστασία απ’ τον ήλιο και τη βροχή.

Ταυτόχρονα, ο κ. Πιστιόλας αναλαμβάνει την παροχή της τροφής σε μόνιμη βάση.

Με τις κατασκευές που προγραμματίζονται, ο αριθμός των ζώων που θα μπορούν να φιλοξενηθούν θα ανέλθει, σε άμεσο χρόνο στα 200 σκυλιά και η προοπτική είναι να φτάσει τα 500.

Ο κ. Πιστιόλας σε σχετική του δήλωση αναφέρει τα εξής:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ όλους όσοι είχαν μέχρι σήμερα την ευαισθησία να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Θέλω κυρίως συγχαρώ τον κ. Σωτηριάδη για την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει, όπως και τους λίγους εθελοντές που συνεισφέρουν σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ως εθελοντής κι εγώ, σε συνεννόηση με τον κ. Σωτηριάδη και με τις δικές του κατευθύνσεις, συντάσσομαι στον μεγάλο αγώνα, ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι εικόνες ντροπής και αδιαφορίας, για τις οποίες ως δημοτική παράταξη έχουμε καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή.

Αποδεικνύεται σήμερα ότι αν πραγματικά υπήρχε ενδιαφέρον και βούληση, το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων δεν θα αποτελούσε πρόβλημα, δεν θα ήταν ζητούμενο. Όταν οι πολίτες είναι μπροστά απ’ τον Δήμο, όταν ένας ιδιώτης μπορεί να κάνει περισσότερα, όταν λίγοι εθελοντές δίνουν πραγματικές λύσεις εκεί που οι «αρμόδιοι» δεν μπορούν, …αν μη τι άλλο, η Δημοτική Αρχή Αγρινίου θα πρέπει να προβληματιστεί. Να αναγνωρίσει επιτέλους την ολιγωρία της, να εγκαταλείψει την αδιαφορία της και να αναλάβει τις ευθύνες της. Με πράξεις. Όχι με επί χρόνια επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις».

 

 

 

Leave a Reply